بازرسی کالا در تجارت بین الملل

۶ بازديد

بازرسی کالا در تجارت بین الملل

ترخیص کار گمرک کیست و چه وظایفی دارد؟

۴ بازديد

ترخیص کار گمرک کیست و چه وظایفی دارد؟

ترخیص کار گمرک کیست

 

بسیاری از صاحبان تجارت در هنگام ورود کالای خود به گمرکات کشور افرادی را استخدام می‌کنند تا وظیفه ترخیص و آزادسازی آن‌ها را به عهده بگیرند، این افراد ترخیص کار گمرک نام دارد. در این مقاله قصد داریم وظایف و ویژگی‌های یک ترخیص کار حرفه‌ای را برای شما توضیح دهیم و بررسی کنیم که چرا باید در انجام امور گمرکی از افراد متخصصی مثل ترخیص کار و حق العمل کار گمرک کمک بگیریم.

ترخیص کار گمرک کیست؟

ترخیص کار فردی است که با صاحبان کالا، وارد کنندگان و صادرکنندگان قراردادی تجاری امضا می‌کند تا به واسطه آن قرارداد بتواند تمام تشریفات گمرکی و امور مربوط ترخیص کالا را به نمایندگی از صاحب کالا به انجام برساند. زمانی که یک فرد یا شرکت تجاری ترخیص کاری استخدام می‌کند، به این معنا است که می‌تواند تمام امور گمرکی مربوط به صادرات و واردات کالاهای خود را به او واگذار کند. ترخیص کار نیز موظف است جوانب امانت داری را رعایت کند و وظایف محول شده را به نحو احسن انجام دهد.

ترخیص کار گمرک

وظایف یک ترخیص کار ماهر

همان‌طور که اشاره کردیم ترخیص کار وظیفه دارد که تمام امور را به نحو احسن انجام دهد و به این منظور باید تا جای ممکن در پرداخت هزینه‌های اضافه صرفه جویی کند و از طرفی کالاهای وارداتی را در سریع‌ترین زمان ممکن به دست صاجبان آن برساند. در ادامه برخی دیگر از مهم‌ترین وظایف ترخیص کار گمرک را با یکدیگر بررسی می‌کنیم:

  • از آن‌جایی که بخش مهمی از سرمایه صاحب کالا به او سپرده می‌شود باید فردی امانت‌دار و قابل اعتماد باشد.
  • با جدیدترین قوانین گمرک و سریع‌ترین شیوه‌های ترخیص کالا آشنایی داشته باشد.
  • تمام مجوز‌های مورد نیاز برای ورود و خروج کالا را از مراجع قانونی دریافت کند.
  • علاوه بر مجوز‌های اصلی با مجوز مخصوص انواع کالا مثل کالاهای پزشکی و آزماشگاهی آشنایی داشته باشد تا بدون معطلی کالاهای وارد شده را ترخیص کند.
  • سابقه قابل قبولی در زمینه فعالیت های بازرگانی داشته باشد.
  • همواره به دنبال ارتقا مهارت‌های خود و آشنایی با قوانین و تشریفات جدید باشد.
  • کارفرما را از انجام تمام امور و مراحل پیشروی کالا آگاه کند.
  • با سرعت عمل و دقت بالا نسبت به ترخیص کالاهایی که به او سپرده می‌شود اقدام کند.
  • در صورتی که ترخیص کار حق العمل‌کار باشد موظف است تا پیش از انجام هر عملیاتی کارت بازرگانی خود را از گمرک دریافت کند.
  • بعد از ترخیص کالا و رسیدن آن به دست مالک اصلی، تمام فیش‌های پرداختی را به او تحویل دهد.

ترخیص کار گمرک

ترخیص کار انجام چه تشریفاتی را برعهده دارد؟

هنگام ورود به به یکی از گمرکات کشور وظیفه ترخیص کار به عنوان نماینده قانونی صاحب کالا آغاز می‌شود. در مرحله اول ترخیص کار موظف است با مراجعه به یکی از شعب شرکت حمل در اداره گمرک قبض انبار را دریافت نماید.

پس از این مرحله ترخیص کار باید تمام مدارک و اظهارنامه‌های مورد نیاز برای ترخیص کالا را آماده کند. امروزه بسیاری از مراحل ترخیص به صورت الکترونیکی و از طریق اینترنت انجام می‌شود. به همین دلیل مدارک مالی مورد نیاز نیز باید قبل از مراجعه حضوری و به صورت آنلاین دریافت شوند. یکی از مهم‌ترین اسناد مالی که ترخیص کار باید نسبت به دریافت آن اقدام کند کد ساتا می‌باشد. به طور متوسط پس از دریافت این کد مبلغ مورد نیاز برای پرداخت عوارض گمرک تعیین و پرداخت می‌شود اما در صورتی که کالای وارد شده دارای معافیت مالیاتی بود ترخیص کار می‌تواند از پرداخت هزینه‌های اضافی صرف نظر کند. پس از پرداخت پول و عوارض گمرک وضعیت کالا به یکی از حالات زیر در می‌آید:

  • مسیر سبز: در این مرحله شخص ترخیص کار می‌تواند با مراجعه به انبار و دریافت مجوز خروج ، کالاها را بارگیری و توسط یکی از شرکت‌های حمل و نقل به مقصد مورد نظر ارسال کند.
  • مسیر زرد: در صورت قرارگیری کالا در مسیر زرد یکی از کارشناسان گمرک وظیفه بررسی دقیق کالا را برعهده می‌گیرد. در این صورت مواردی مثل کیفیت، قیمت و استاندارهای کالا بررسی می‌شوند.
  • مسیر قرمز: مسیر قرمز نشان دهنده این است که بررسی کالا باید هم به صورت مجازی و هم توسط بازرسان گمرک و به صورت فیزیکی انجام شود.

ترخیص کار گمرک

چرا باید از یک ترخیص کار کمک بگیریم؟

ترخیص کالا امری تخصصی و پیچیده است و همه افراد باید برای ترخیص کالاهای خود تشریفات و مراحل خاصی را پشت سر بگذارند. برای صرفه جویی در وقت و انجام هرچه سریع تر تشریفات گمرکی شناخت تمام قوانین و بخش‌نامه‌های مربوط به آزادسازی کالا امری ضروری است به همین دلیل بسیاری از صاحبان کالا ترجیح می‌دهند تا از متخصصان حرفه‌ای برای انجام تمام تشریفات خود کمک بگیرند.

شرکت سانیار ترخیص با کادری مجرب و حرفه‌ای یکی از پرکارترین شرکت‌ها در زمینه ترخیص کالا از تمام گمرکات کشور می‌باشد. برای مشاوره و راهنمایی در زمینه تمامی امور مربوط به واردات و صادرات می‌توانید همین الان با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.

حق العمل کار گمرک کیست؟

۵ بازديد

حق العمل کار گمرک کیست؟

حق العمل کار گمرک

 

قوانین پیچیده گمرکی و زمانبر بودن امور اداری مربوط به ترخیص کالا باعث شده تا بسیاری از واردکنندگان تصمیم بگیرند از افراد متخصص در این حوزه برای ترخیص کالاهای خود کمک بگیرند. یکی از این افراد حق العمل کار یا کارگزار گمرکی نام دارد. در واقع حق العمل کار گمرک به شخصی گفته می‌شود که با در دست داشتن گواهی معتبری به نام پروانه بازرگانی، مجوز لازم برای انجام تمام تشریفات و مراحل ترخیص کالا از طرف صاحبان کالا را داشته باشد.

برای دریافت پروانه بازرگانی حق العمل کار موظف است در دوره‌های آموزشی خاصی شرکت کند و پس از موفقیت در آزمونی که از طرف اداره گمرک برگزار می‌شود می‌تواند به عنوان نماینده رسمی شرکت‌های وارد کننده و صادر کننده تمام امور گمرکی مربوط به آن‌ها را انجام دهد.

شرایط لازم برای کسب پروانه بازرگانی چیست؟

افرادی که اقدام به دریافت پروانه گمرکی می‌کنند باید علاوه بر دانش کافی در زمینه ترخیص کالا و قوانین گمرکی کشور شرایط زیر را دارا باشند و مدارکی را برای اثبات آن به گمرک ارائه دهند. این شرایط عبارتند از:

  • داشتن تابعیت ایرانی
  • ارائه گواهی پایان خدمت یا معافیت از سربازی
  • عدم سوء پیشینه و ارائه گواهی معتبر از مراجع قانونی
  • عدم سابقه در امور مربوط به قاچاق کالا
  • داشتن حداقل ۲۵ سال سن
  • تسلط بر قوانین گمرکی
  • قبولی در آزمون پروانه بازرگانی
  • در استخدام دولت نباشد

در صورت وجود این شرایط پروانه کارگزاری با اعتبار دو سال برای حق العمل کار صادر می‌شود. کارگزاران باید هر دو سال یکبار نسبت به تمدید پروانه خود اقدام کنند. در صورت صلاح دید گمرک ممکن است نیاز باشد تا این افراد برای آشنایی با قوانین جدید گمرکی و شیوه های جدید ترخیص کالا مجددا در دوره‌های آموزشی شرکت کنند و پس از آن پروانه گمرکی آن‌ها تمدید شود.

حق العمل کار گمرک

چرا صاحبان کالا تمایل به همکاری به حق العمل کار گمرک دارند؟

یکی از مهم‌ترین دلایلی که صاحبان کالا را ترغیب به همکاری با حق العمل کار یا کارگزار گمرکی می‌کند تسهیلات ویژه‌ای است که گمرک برای این افراد در نظر گرفته است. برای مثال اظهارنامه‌هایی که توسط شرکت‌های دارای حق العمل کار ارائه می‌شوند سریع‌تر و با سخت گیری کمتری توسط گمرک بررسی می‌شوند. دلیل این مسئله آن است که پروانه‌ای که حق العمل کار برای ترخیص کالا از گمرک دریافت می‌کند مجوزی رسمی از طرف گمرک برای ترخیص هرنوع کالا و خدمات تجاری می‌باشد.

از طرفی زمانی که کالایی به کشور وارد می‌شود، صدور مجوزهای لازم برای آزادسازی آن تشریفات اداری پیچیده‌ای دارد که بسیاری از وارد کنندگان ترجیح می‌دهند این مراحل را به شخصی با تجربه و کار بلد بسپارند. هرچقدر کالای وارد شده در مدت زمان کوتاه‌تری ترخیص شود سود تجاری بیشتری برای صاحب آن به همراه دارد. زیرا در این صورت هزینه کمتری برای نگهداری کالا در انبار گمرک پرداخت می‌شود و با ورود به موقع آن به بازار مصرف کنندگان سود بیشتری نصیب صاحب کالا می‌شود.

حق العمل کار گمرک

تفاوت ترخیص‌کار با حق العمل کار گمرک چیست؟

وظایف ترخیص کار و حق العمل کار شباهت‌های زیادی به یکدیگر دارد یا بهتر است بگوییم تا حدودی یکسان است. حق العمل کار و ترخیص کار هردو وظیفه‌ی آزادسازی کالاهای وارد شده را برعهده دارند. البته تعداد دفعاتی که شخص کارگزار اجازه ترخیص کالا برای موکلان حقوقی و حقیقی خود را دارد از دفعات مجاز برای فرد ترخیص کار بیشتر است.

یکی دیگر از تفاوت‌های این دو عنوان شغلی این است که حق العمل کار به عنوان نماینده غیرمستقیم صاحب کالا و ترخیص کار به عنوان نماینده مستقیم صاحب کالا فعالیت می‌کنند. یعنی حق العمل کار می‌تواند به نیابت از صاحب کالا و با نام خود تمام امور را انجام دهد و در آخر حقوق خود را دریافت کند اما ترخیص کار با در دست داشتن وکالتنامه‌ای که از صاحب کالا گرفته است تمام تشریفات و امور اداری را با نام و مسئولیت صاحب اصلی کالا انجام می‌دهد.

حق العمل کار به دلیل داشتن کارت بازرگانی می‌تواند امور مربوط به ترخیص کالا برای اشخاص و شرکت‌های مختلفی را انجام دهد اما ترخیص کار برای انجام امور ترخیص از صاحب کالا وکالت نامه دریافت می‌کند و تنها می‌تواند نماینده امور مربوط به موکل خود باشد.

حق العمل کار گمرک

وظایف حق العمل کار گمرک چیست؟

همانطور که اشاره کردیم حق العمل کار گمرک پس از دریافت پروانه بازرگانی می‌تواند بدون هیچ محدودیتی در گمرک کشور به ترخیص کالای شرکت‌های تجاری و صاحبان کالا بپردازد. در بسیاری از موارد حق العمل کاران افرادی را استخدام می‌کنند تا به کمک آن‌ها امور تشریفاتی کالا را در سریع‌ترین فرصت ممکن انجام دهند. در این موارد حق العمل کار افراد مورد اعتماد خود را طی وکالتنامه‌ای به گمرک معرفی می‌کند. این افراد پس از تایید گمرک می‌توانند به امور ترخیص کالا بپردازند. از وظایف اصلی حق العملکار یا به طور کلی ترخیص کننده کالا می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • نسبت به اطلاعات و کالای مشتریان خود اصول امانت داری را به طور کامل حفظ نماید.
  • در تمام مراحل ترخیص صاحبان کالا را در جریان نحوه پیشروی و مراحل ترخیص قرار دهد.
  • مشاوره و اخذ تمام مجوزهای لازم از لحظه ورود کالا به گمرک و تحویل آن به صاحب کالا.
  • تمام فیش‌ها و رسیدهای پرداختی را در پایان کار تحویل دهد.
  • حق العملکار باید در خصوص بهترین شیوه حمل و نقل کالا و همچنین تعیین تعرفه به تاجران مشاوره دهد.

حتما تا الان متوجه شده‌اید که فرایند ترخیص کالا از گمرک بسیار دقیق و پیچیده است و برای انجام هرچه سریع‌تر آن بهتر است از افراد با تجربه و حرفه‌ای کمک بگیرید. سانیار ترخیص با کادری مجرب و حرفه‌ای یکی از پرکارترین شرکت‌ها در زمینه ترخیص کالا از تمام گمرکات کشور می‌باشد. برای مشاوره و راهنمایی در زمینه تمامی امور مربوط به واردات و صادرات می‌توانید همین الان با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.

صفر تا صد ترخیص کالا از بندر ماهشهر

۴ بازديد

صفر تا صد ترخیص کالا از بندر ماهشهر

 
ترخیص کالا از بندر ماهشهر

بندر ماهشهر یا بندر امام خمینی که در جنوب شهرستان ماهشهر واقع شده‌است، یکی از بزرگترین بنادر جنوبی ایران است که سالانه حدود ۳۰ الی ۴۰ میلیون کالا در آن جا‌به‌جا می‌شود. این بندر نزدیک به چهل اسکله فعال دارد و به همین دلیل هر روزه پذیرای کشتی‌های تجاری متعددی از سراسر دنیا است. به دلیل وجود امکانات و روش‌های متعدد برای حمل و نقل، ترخیص کالا از بندر ماهشهر به بازرگانان این امکان را می‌دهد تا کالای خود را با سرعت بالا و به بهترین شکل ممکن به سراسر کشور ارسال کنند.

گمرک بندر ماهشهر به دلیل موقعیت جغرافی مناسب روش‌های مختلفی مثل حمل و نقل هوایی، خطوط راه‌آهن و ترانزیت را برای جا به جایی در اختیار صاحبان کالا قرار می‌دهد و این یکی از مهم‌ترین دلایلی است که تجارت‌های بزرگ این بندر را در اولویت ترخیص کالاهای خود قرار می‌دهند. در ادامه درباره مراحل ترخیص کالا از بندر ماهشهر بیشتر صحبت می‌کنیم اما بیایید ابتدا کمی با ویژگی‌های آن آشنا شویم.

ترخیص کالا از بندر ماهشهر

درباره بندر ماهشهر

بندر ماهشهر که امروزه بیشتر آن را با نام بندر امام خمینی می‌شناسیم حدود ۱۱ هزار هکتار مساحت دارد. این بندر به عنوان یکی از اصلی‌ترین قطب‌های صادرات نفت و محصولات پتروشیمی در کشور شناخته می‌شود. به همین منظور تجهیزات و امکانات ویژه‌ای برای بارگیری و تخلیه فرآورده‌های نفتی در این منطقه وجود دارد. بسیاری از این محصولات از بندر امام خمینی به کشورهایی مثل هند، امارات متحده، کره جنوبی، ژاپن و چین صادر می‌شوند.

مزایای ترخیص کالا از بندر ماهشهر چیست؟

بندر ماهشر بزرگترین بندر تجاری ایران است و گمرک این بندر به جهت سهولت تجارت بین الملل مزایای خاصی را برای تجار و بازرگانان در نظر گرفته است. در ادامه به برخی از این امتیازات اشاره می‌کنیم:

  • انجام فرآیند و تشریفات گمرکی به وسیله سامانه اظهار از راه دور
  • واردات مواد اولیه و ماشین آلات صنعتی بدون پرداخت حقوق گمرکی
  • ۵۰ درصد تخفیف در هزینه‌های بندری برای کشتی‌های حامل کالاهای عراقی
  • ۱۰ درصد سود بازرگانی برای تمام کالاهایی که از بندر ماهشهر وارد می‌شوند
  • اسکله‌هایی با ظرفیت تخلیه و بارگیری بیش از ۱۰۰ هزار تن کالا
  • ایجاد کوتاهترین مسیر ارتباطی برای مبادله با کشورهای عراق، قفقاز، ترکیه و اروپای شرقی
  • وجود ترمینال‌های خاصی برای ورود و خروج کانتینرهای حاوی فرآورده‌های نفتی
  • انبارهای مجهز و بزرگ (بیش از ۵۰۰ هزار متر مربع) برای نگهداری کالا تا زمان ترخیص

ترخیص کالا از بندر ماهشهر

چگونه کالای خود را از بندر ماهشهر ترخیص کنیم؟

ترخیص کالا از گمرک ماهشهر نیز مانند تمام گمرکات کشور با قوانین و ضوابط خاصی صورت می‌گیرد؛ به همین دلیل بهترین کار این است که صاحبان کالا در ابتدای امر قوانین لازم برای تجارت‌های بین‌المللی را به خوبی بررسی نمایند. لازم به ذکر است علاوه بر شناخت و آگاهی نسبت به قوانین، مدت زمان ترخیص کالا بیش از هرچیزی به تخصص و تجربه‌ی ترخیصکار بستگی دارد.

برای اینکه کمی با پروسه ترخیص کالا از بندر ماهشهر آشنا شوید مراحل آن را به طور مختصر برای شما توضیح می‌دهیم:

  1. اولین و مهم‌ترین مرحله ترخیص این است که صاحبان کالا بلافاصله پس از ورود کالا به گمرک نسبت به دریافت برگه‌های بارگیری، تخلیه، انبارنامه و ترخیصیه اقدام کند.
  2. در مرحله دوم ترخیصکار یا صاحب کالا باید مدارکی مثل مجوز ورود کالا به کشور، گواهی مبدا، برگه‌های اینویس، بارنامه، پیش فاکتور و… را آماده کند و تمام این اسناد را در اسرع وقت به گمرک تحویل دهد.
  3. کارشناسان گمرک پس از دریافت این مدارک آن‌ها را با دقت بررسی می‌کنند تا از صحت و سقم آن اطمینان حاصل کنند.
  4. پس از بررسی مدارک نوبت به ارزیابی کالا می‌رسد. کالای وارد شده در طی مراحل خاصی مورد بررسی قرار می‌گیرد و ویژگی‌های آن با اظهارات صاجب کالا مقایسه و مورد راستی آزمایی قرار می‌گیرد. پس از تایید کالا توسط ارزیاب صاحب کالا می‌تواند مجوزی برای خروج کالا از انبار گمرک دریافت کند.

ترخیص کالا از بندر ماهشهر

هزینه ترخیص کالا

هزینه ترخیص کالا در گمرک ماهشهر باید در مراحل آخر ترخیص و پیش از مراجعه به انبار جهت تحویل گرفتن کالا پرداخت شود. این مبلغ شامل مواردی مثل هزینه حمل و نقل کالا از کشور وارد کننده تا گمرک، کرایه نگهداری کالا در انبار، هزینه صدور مجوزهای مورد نیاز برای ورود کالا، مالیات ورود و خروج اجناس و هزینه سایر خدمات ارائه شده برای ترخیص کالا است. به شما توصیه می‌کنیم که برای محاسبه این مبلغ از مشاوران با تجربه در حوزه ترخیص کالا کمک بگیرید تا با به حداقل رساندن هزینه‌های ترخیص سود اقتصادی بیشتری کسب کنید.

چرا سانیار ترخیص؟

یکی از مهم‌ترین موارد در امر تجارت ، ورود به موقع کالا به بازار و در نتیجه افزایش سود تجاری وارد کنندگان است. شرکت سانیار ترخیص در تلاش است است با در سریع‌ترین و امن‌ترین راه ممکن کالا را به دست صاحبان آن برساند و برای تحقق این امر از یک تیم حرفه‌ای و با تجربه کمک می‌گیرد. برای آگاهی از به روزترین تعرفه‌های گمرکی و آخرین قوانین ترخیص کالا می‌توانید در هر زمانی از روز از تیم حرفه‌ای ما مشاوره بگیرید.

ترخیص کالا از گمرک خرمشهر

۴ بازديد

ترخیص کالا از گمرک خرمشهر

 
گمرک خرمشهر

همانطور میدانید ترخیص کالا شامل اقداماتی است که صاجبان کالا برای آزادسازی کالاهای وارداتی و صادراتی خود از تمام گمرکات کشور انجام می‌دهند. گمرک خرمشهر یکی از بزرگترین مناطق تجاری حوزه خلیج فارس است که روزانه ۴۰۰۰ الی ۶۰۰۰ تن کالا در این بندر مبادله می‌شود؛ همین مسئله باعث شده‌ تا گمرک خرمشهر میان تجار و بازرگانان داخلی و خارجی جایگاه ویژه‌ای پیدا کند. با توجه به موقعیت جغرافیایی و اهمیت بالای این بندر، در این مقاله قصد داریم تا شیوه ترخیص کالا از گمرک خرمشهر و مراحل آن را به طور کامل توضیح دهیم، پس با ما همراه باشید.

معرفی کمرگ خرمشهر

خرمشهر یکی از قدیمی‌ترین شهرهای جنوبی ایران است که در همسایگی کشور عراق قرار دارد. بندر خرمشهر قبل از جنگ تحمیلی عراق با ایران به عنوان مهم‌ترین بندر تجاری ایران شناخته می‌شد. در آن سال‌ها حدود ۹۰ درصد کالاهای وارداتی به ایران از این گمرک ترخیص می‌شدند ولی امروزه این بندر بیشتر مورد توجه واردکنندگان بخش خصوصی می‌باشد.

ترخیص کالا از گمرک خرمشهر

ترخیص کالا از گمرک خرمشهر چه مزایایی دارد؟

موقعیت جغرافیایی گمرک خرمشهر باعث شده است تا این منطقه مورد توجه بازرگانان زیادی قرار بگیرد. از مهم‌ترین مزایای این گمرک می‌توان به تجهیزات باکیفیت برای بارگیری و تخلیه کالا، نزدیکی به مرزهای زمینی و دریایی، دسترسی به خطوط راه‌آهن و وجود انبارهای بزرگی برای نگهداری کالا اشاره کرد. البته مزایای ترخیص کالا از گمرک خرمشهر به این موارد ختم نمی‌شود و امتیازات دیگری نیز وجود دارند که آگاهی از آن‌ها می‌تواند برای تمام فعالان حوزه صادرات و واردات مفید باشد. در ادامه برخی از مزایای ترخیص کالا از گمرک خرمشهر را عنوان می‌کنیم:

  • برخورداری از ۲۵ درصد تخفیف در عوارض و حقوق گمرکی
  • انتقال نامحدود ارز به خارج از کشور بدون هیچگونه مانع قانونی
  • امکان ترانزیت زمینی و دریایی انواع کالا به کشور عراق
  • معافیت مالیاتی تمام فعالیت‌های بازرگانی به مدت ۱۵ سال با قابلیت تمدید مجدد این معافیت
  • عدم پرداخت عوارض گمرک برای ورود مواد اولیه و ماشین آلات صنعتی
  • وجود شناورهای متعدد برای مبادله کالا با تمام کشورهای حوزه خلیج فارس

ترخیص کالا از گمرک خرمشهر

نحوه ترخیص کالا از گمرک خرمشهر

ترخیص کالا از گمرک در تمام مناطق تجاری کشورمان مطابق با قوانین و ضوابط از پیش تعیین شده‌ای انجام می‌شود. برای آسان‌تر شدن این مسیر به شما توصیه می‌کنیم که پیش از اقدام به ترخیص کالا از بندر خرمشهر حتما نسبت به آماده کردن اسناد و مدارک مورد نیاز اقدام نمایید. از جمله اسنادی که برای ترخیص کالاهای خود به آن‌ها احتیاج دارید عبارتند از مجوزهای واردات کالا، پیش فاکتورها، مدارک مربوط به تخلیه و بارگیری، مجوز ورود کالا به انبار گمرک و رسید پرداخت‌های بانکی.

تمام مدارک ذکر شده را پیش از مراجعه به گمرک آماده کنید تا مجوز خروج کالا بدون فوت وقت برای شما صادر شود. همچنین مشاوره از کارشناسان حرفه‌ای در زمینه ترخیص کالا می‌تواند به شما کمک کند تا مراحل ترخیص را با سرعت بیشتر و دردسر کمتری پشت سر بگذارید. در ادامه برای آشنایی با مسیر ترخیص مراحل آن را به صور کامل برای شما توضیح داده‌ایم:

مراحل ترخیص کالا

  1. اولین قدم برای ترخیص کالا از گمرک خرمشهر این است که خریدار از فروشنده پروفرما دریافت کند و پس از دریافت آن اقدام به ثبت سفارش خود نماید. زمانی که سفارش کالای مورد نظر ثبت شد خریدار می‌تواند مجوزهای لازم جهت ترخیص کالا را از گمرک دریافت کند. لازم به ذکر است که ثبت سفارش را نباید به زمان قبل از ترخیص و بعد از حمل کالا موکول کرد؛ زیرا ممکن است کالای مورد نظر ممنوعه باشد و خریدار متحمل ضرر و زیان زیادی شود.
  2. در مرحله بعد صاحب کالا موظف است که برخی از مدارک مثل بارنامه، فاکتور و گواهی مبدا را تهیه کند و این مدارک را برای کارشناسی به اداره گمرک تحویل دهد.
  3. پس از تحویل مدارک نوبت به پرداخت هزینه‌های گمرکی و انجام تشریفات اداری می‌رسد که نیاز به مراجعه حضوری به گمرک خرمشهر دارد. در این مرحله متصدی انبار گمرک ترخیصیه کالا و قبض انبار را به خریدار تحویل می‌دهد. این اسناد اطلاعاتی مثل وضعیت ظاهری کالا، وزن و تعداد بسته‌ها را نشان می‌دهد و مشخص می‌کند که صاحب کالا چه کسی است.
  4. قدم آخر برای ترخیص کالا پر کردن فرم اظهارنامه و تحویل آن به گمرک است.
  5. کارشناسان پس از مطالعه اسناد و بررسی کالا در گمرک، مجوز بارگیری و پروانه سبز گمرکی را صادر می‌کنند. پس از صدور این مجورها صاحب کالا یا نماینده او می‌تواند نسبت به انتقال کالا از بندر خرمشهر به مناطق دیگر اقدام کند.

ترخیص کالا از گمرک خرمشهر

هزینه ترخیص کالا از این بندر چقدر است؟

هزینه ترخیص کالا شامل مبالغی برای هزینه باربری، نگهداری در انبار، تعرفه آزمایشگاه، بارگیری، حق کارشناسی و بدرقه کالا می‌باشد. بخشی از هزینه گمرگ باید توسط ترخیص‌کننده کالا پرداخت شود و بخش دیگری از آن به صورت جداگانه و از حقوق ورودی دریافت می‌شود. حقوق ورودی شامل ۵ درصد از ارزش گمرکی است که این مبلغ باید به سود بازرگانی افزوده شود.

فرایند ترخیص کالا و محاسبه هزینه آن فرایند دقیق و پیچیده‌ای است که باید توسط افراد با تجربه و متخصص در این زمینه صورت بگیرد. گروه تخصصی سانیار ترخیص یکی از پرسابقه‌ترین شرکت‌ها در زمینه ترخیص کالا از گمرک خرمشهر می‌باشد که بهترین شرایط را برای گرفتن معافیت‌های گمرکی و آزادسازی کالا در کوتاه‌ترین زمان ممکن برای وارد کنندگان و صادرکنندگان فراهم می‌کند. تیم باتجربه و حرفه‌ای ما در همه وقت آماده مشاوره و ترخیص کالای شما از تمام مناطق کشور می‌باشد.

اظهارنامه گمرکی چیست؟

۶ بازديد

اظهارنامه گمرکی چیست؟

 
اظهارنامه گمرکی چیست

اظهارنامه گمرکی توسط کارشناسان و متخصصان امور تجاری گمرکات مورد بررسی قرار می گیرند و با مرسوله مطابقت داده می شوند؛ در صورت وجود هرگونه مغایرت و نقض قوانین و مقررات، مرسوله شامل جریمه می شود و این هزینه های زیادی را برای تجار به دنبال می آورد.

ارسال اظهارنامه گمرکی

با توجه به توضیحات بیان شده می توان به این نکته پی برد که اظهارنامه گمرکی تا چه در امر تجارت بین الملل ضروری است؛ این کار باید با دقت بالا انجام شود تا تبعات منفی برای تجارت نداشته باشد، به همین خاطر باید امور با راهنمایی افراد متخصص انجام شوند و یا به کارگزاری های تجاری معتبر سپرده شوند. در سانیار ترخیص تمامی امور مورد نیاز برای انجام تجارتی مطمئن پیگیری و به سرانجام می رسند تا تجار دغدغه ای نداشته باشند.

ارسال اظهارنامه گمرکی

ارسال اظهارنامه گمرکی هم به صورت حضوری (چاپی) و هم الکترونیکی امکان پذیر است و باید توسط اشخاص حقوقی، نمایندگان قانونی و یا شرکت های کارگزاری آنها انجام شود. در اظهارنامه اطلاعات بسیاری درج می شوند که مهمترین آنها عبارت هستند از:

  • وسایل و مراحل حمل و نقل مرسوله
  • مبدا بارگیری محصولات
  • تعداد محموله
  • مشخصات حامل یا شرکت های حمل و نقلی طرف قرارداد
  • تعداد بارنامه های معتبر تجاری
  • شماره مانیفست
  • نام کشور مبدا و مقصد کالا
  • تعداد و نوع بسته­ ها و ویژگی های بسته بندی
  • علامت و وزن کالا
  • نوع کالای محتوی بسته­
  • وزن خالص و ارزش کالا
  • نام تحویل گیرنده کالا در مبدا

اظهارنامه­ هایی که در حال حاضر در گمرکات مورد استفاده قرار می­ گیرند، اظهارنامه SAD (سند واحد اداری) نام دارند که در سیستم خودپرداز اطلاعات گمرکی یا آسیکودا به کار گرفته می­ شوند.

سیستم آسیکودا استانداردی برای دریافت اظهارنامه های گمرکی است که روند تبادل اطلاعات را سرعت می بخشد و به ایجاد نظم در امور گمرکی منجر می شود.

زمان ارسال اظهارنامه گمرکی

وارداتی و یا صادراتی بودن مرسوله بر روی زمان و شرایط اظهار آن تاثیر می گذارد. اظهار نامه زمانی پر شده و به گمرک ارائه می شود که کالا وارد مرزهای کشور شده است و کالا در مرحله انجام تشریفات گمرکی قرار دارد.

مدارک لازم برای اظهارنامه گمرکی

مدارک لازم برای اظهار کالا

  • اظهارنامه واردات قطعی
  • کپی کارت بازرگانی معتبر قبض انبار
  • بارنامه
  • ترخیصیه
  • گواهی مبدأ
  • فاکتور خرید
  • اعلامیه تأمین ارز یا نامه برات
  • پروفورما (پیش فاکتور)
  • مجوز ثبت سفارش
  • لیست عدلبندی
  • بیمه نامه معتبر
  • پروانه بهره برداری
  • کاتالوگ و بروشور
  • مجوزهای قانونی جهت ترخیص کالا از گمرک از قبیل گواهی بهداشت، استاندارد، انرژی اتمی، قرنطینه نباتی و سایر
  • وکالتنامه رسمی
  • پروانه صادراتی

بازرگانان اغلب به علت عدم بهره مندی از زمان کافی و مشغله های فراوان کاری، فرصت کافی برای تنظیم و ثبت اظهارنامه را ندارند، به همین واسطه بهتر است امور را به شرکت های کارگزاری و کارشناسان تجاری محول نمایند و از بابت امور مربوطه آسوده خاطر باشند. تنظیم اظهارنامه نیاز به تکمیل فرم، ثبت درخواست، مراجعه حضوری به مراکز و همینطور تکمیل فرم های الکترونیک دارد و کاری نسبتا پیچیده به شمار می رود. پس از تکمیل و ارسال اظهارنامه گمرکی، مراحل پذیرش، کنترل فیزیکی محموله، کنترل وجوه پرداختی و… صورت می گیرد و در صورت نبود مغایرت بر اساس قوانین گمرکی متن اظهارنامه امضاء شده و به کارشناس سرویس ارزیابی تحویل داده می شود.

روند تایید اظهارنامه

ارزیابی سیستمی دیگر مرحله ای است که در گمرکات انجام می شود تا بررسی پایانی مغایرت ها صورت پذیرد. در صورت عدم وجود مشکل، کد فراخوانی با کد اظهارکننده تطبیق و در قسمت (ب) اظهار نامه این به صورت دستی ثبت شده و امضاء می شود و به صندوق و صدور پروانه ارجاع می یابد.

اظهارنامه های گمرکی

صندوقدار با فراخوانی کد اظهارنامه مبلغ فیش را با مبلغ محاسبه شده توسط سیستم مطابقت می دهد و در صورت نبود مغایرات قسمت های مربوطه در اظهارنامه را تکمیل و تایید می کند. چاپ پروانه گمرکی و اجازه نامه های خروج انجام می شود تا بدین شکل فرد یا شرکت ها بتوانند محصولات خود را از گمرک ترخیص نمایند.

می دانیم که وجود مغایرت در اظهارنامه به منزله عدم رعایت مقررات و قوانین گمرکی است و جرائمی را برای تجار به دنبال می آورد؛ علاوه بر جریمه های نقدی ممکن است محدودیت های تجاری را نیز همراه داشته باشد، پس این کار باید به درستی و توسط افراد خبره پیش برود.

جهت راهنمایی و مشاوره با کارشناسان سپهر تجارت سانیار در ارتباط باشید.

ترخیص کالا

۵ بازديد

ترخیص کالا

 
ترخیص کالا

ترخیص کالا یکی از مهم ترین مراحل تجاری است که به ورود کاملا قانونی و رسمی کالا به یک کشور منتهی می شود. این کار به منظور ارائه کالاها و اجناس به گمرک و به دنبال آن آزادسازی آنها صورت می پذیرد و نیاز است، البته در نظر داشته باشید که این موضوع تنها مختص به واردات نیست و در زمینه های صادراتی نیز شیوه ها و تعریف مخصوص به خود را دارد.

از اصلی ترین دلایل مرحله ترخیص کالا، تاثیرگذاری بسیار زیاد آن بر روی نحوه قیمت گذاری و شیوه های عرضه آن محصول به بازار است؛ این کار مسائل تجاری و قانونی بسیار زیادی را شامل می شود، پس طبیعی است که فرد انجام دهنده می بایست دانش بالایی در زمینه های مطرح شده داشته باشد. بسیاری از شرکت ها و افراد وارد کننده، امور گمرکی و ترخیص کالای خود را به شرکت ها و نمایندگان واسطه می سپارند تا آنها تمامی فعالیت های مورد نیاز را صورت دهند و کارها را به سرانجام برسانند. در اکثر کشورها کارگزاران گمرک و حق العمل کاران در زیر مجموعه های فورواردی از قبیل خطوط کشتی رانی، وارد کنندگان و صادر کنندگان و تجارت های مستقل شناخته می شوند؛ این موضوع در ایران نیز بطور کامل صدق می کند.

نحوه ترخیص کالا از گمرک

به طور کلی ترخیص کالا از گمرک شامل چندین مرحله است که شاخص ترین آنها عبارتند از:

  • آماده سازی
  • ثبت اسناد واردات یا صادرات کالا به شکل فیزیکی یا الکترونیک
  • محاسبه وجوهی همچون سود بازرگانی، حقوق گمرکی، مالیات و…

ممکن است بسیاری از فعالان اقتصادی از شرایط و ضوابط این امور اطلاع کافی نداشته باشند و برای ترخیص کالاهای خود به اشتباه هزینه های اضافی و زمان زیادی را صرف نمایند، از این رو شرکت سپهر تجارت سانیار با بهره مندی از تیمی متخصص و باتجربه تمامی خدمات مورد نیاز در این مسیر را به عموم افراد ارائه می نماید و با ثبت قراردادهای رسمی و شفاف، امور آنها را به بهترین شکل ممکن به سرانجام می رساند.

ترخیص کالا

روند ترخیص کالا چگونه است؟

اولین مرحله برای تجارت، ثبت درخواست خرید توسط واحد خرید و توسعه به واحد سفارشات خارجی شرکت تولید کننده یا فروشنده خارجی است؛ این اقدام می تواند توسط یک شخص یا شرکت با هر مقدار سرمایه ای صورت پذیرد. قبل از خرید لازم است نسبت به یافتن منبع مناسب و فروشنده معتبر اقدام نمایید. برای این کار راه های بسیاری وجود دارد که همگی نیاز به دانش و تجربه هستند، پس توصیه می شود قبل از آموزش صحیح و شناخت معیارهای فروشنده خوب، وارد این عرصه نشوید و یا از افراد پیشکسوت این عرصه کمک گیرید.

برای اینکه بتوان نسبت به نوع خرید اطمینان حاصل کرد، باید به دنبال فروشندگان و یا تولید کنندگانی بود که کالای مورد نظر را در بالاترین سطح کیفیت ارائه می نمایند. روش هایی همچون تجربه های قبلی از خرید، جستجودر سایت های معتبر و شناخته شده گوگل برخی از راه های ممکن هستند. اتاق های بازرگانی مستقر در هر استان نیز منابع خوبی برای پیدا کردن فروشنده و تولید کنندگان کالاهای مورد نظر شما هستند.

دریافت پیش فاکتور

فروشنده بعد از درخواست شما پیش فاکتوری را مطابق با درخواست تان برای شما ارسال می کند که در آن تمام مشخصات مورد تقاضای شما درج شده است. در این مرحله شما می توانید تمام موارد را بررسی و بعد از مطابقت و صحت نوع کالا از واحد مربوطه شرکت اطمینان حاصل نمایید. پرداخت وجوه طبق قراردهای به ثبت رسیده بین طرفین انجام می شود و روند آن ارتباط چندانی با امور گمرکی ندارد.

کالایی که بعد از مراحل فوق به کشور می رسد باید در ابتدا مجوز ورود داشته باشد. این مجوز را وزارت بازرگانی برای تجار و وارد کننده صادر می کند. جهت دریافت مجوز نیز باید مراحل زیر طی شود.

  1. ابتدا تهیه پروفرما (پیش فاکتور) و درج اطلاعات کامل در سیستم
  2. ثبت اطلاعات و دریافت مجوزهای مورد نیاز مانند مجوز بهداشت، تجهیزات ناریه و ثبت پروفرما
  3. پرداخت کارمزد ثبت سفارش و تایید توسط کارشناس
  4. مراجعه به سامانه جامع تجارت NTSW.ir جهت دریافت مجوزهای ورود

ترخیص کالا

دریافت بیمه نامه حمل کالا

در ترم های خرید نظیر اینکوترمز (قواعد اتاق بازرگانی بین المللی برای کاربرد اصطلاحات تجاری داخلی و بین المللی)، عقد قرارداد بیمه حمل و هزینه های مربوطه به عهده خریدار است و نکته ای حائز اهمیت در تجارت به شمار می رود. تحویل کالا در بنادر و یا محل های از پیش تعیین شده انجام خواهد شد، اما قبل از آن لازم است خریدار و یا شرکت فروشنده، کالاهای خود را بر اساس پیش فاکتورهای رسمی اعلام شده، به یکی از شرکت های بیمه کننده ارائه نمایند و بیمه های خود را به ثبت برسانند. در این صورت اگر در حین حمل و نقل کالا و یا فرایند باقی ماندن در انبار، مشکل و یا آسیب دیدگی پیش آید، شرکت بیمه کننده، کل و یا بخشی از خسارات به وجود آمده را جبران می کند.

امور بانکی به چه صورت انجام خواهد شد؟

بعد از تعیین نوع پرداخت به فروشنده، خریدار به بانک اعلام می کند که حساب ارزی و یا ریالی پول درخواست شده را برداشت کرده و به بانک تعیین شده در پیش فاکتور ارسال نماید. انواع پرداخت توسط خریدار می تواند به دو صورت مبادله ای یا متقاضی انجام شود. منظور از این دو روش پرداخت در ادامه بررسی شده اند.

منظور از پرداخت مبادله ای مبلغی است که از سایت ثبت ارزش استعلام گرفته شده و توسط بانک مرکزی در اختیار تجار و بازرگانان قرار داده می شود. پرداخت متقاضی نیز تامین منابع مالی مورد نیاز از طریق خرید ارز آزاد صرافی ها و انتقال بین المللی آنها است. هر یک از این دو روش دارای مزایا و معایب خاصی هستند و باید در زمان های خاص و پروژه های مشخصی مورد استفاده قرار گیرند. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با روش های پرداخت و تفاوت های قانونی آنها، با کارشناسان ما در تماس باشید و از مشاوره های رایگان تخصصی بهره مند شوید. برای ارتباط با کارشناسان ترخیص کالا، از طریق قسمت تماس با ما اقدام نمایید.

عقد قرارداد با شرکت بازرسی کالا

بر اساس شیوه نامه های جدید اعلام شده از سازمان ها و مقامات تجاری، چنانچه خرید از طریق سیستم بانکی یعنی به صورت اعتبار اسنادی باشد، بازرسی کالا صورت می گیرد، که به دو حالت می باشد.

  1. یکی بازرسی کالا در خصوص تعداد و مقدار

    کالاها بر اساس فاکتورها و اسناد رسمی اعلام شده در نظر گرفته می شوند و بازرسان اجازه دارند آنها را مورد کنکاش قرار دهند؛ این کار به این دلیل صورت می پذیرد که برخی از افراد با دریافت تسهیلات و ارزش های بانکی، اقدام به اموری غیر از کالاهای مصوب و مشخص شده می نمانید که خود نوعی تخلف ارزشی و پولشویی است. بازرسان به مقدار کالا نیز حساسیت زیادی دارند و آنها را بر اساس اسناد اعلامی بررسی می کنند؛ هرگونه کمبود و یا وجود بیش از حد معین کالاها، تخلف محسوب می شود و فرد وارد کننده باید در مراجع قانونی پاسخگو باشد.

  2. بازرسی در خصوص ماهیت و تطابق کالا با درخواست خریدار

    کالاهای وارد شده به گمرک باید توسط بازرسان مورد تایید قرار گیرند تا محموله وارد روندهای اداری ترخیص شود.شرکت های بازرسی همگی توسط بانک مرکزی ارزش گذاری، گزینش، معرفی و حمایت می شوند و عموم تجار می توانند اسامی این شرکت ها را در سایت اصلی و رسمی بانک مرکزی مشاهده نمایند.

ترخیص کالا

ارسال و تحویل کالا به انبار حمل

فروشنده بعد از تحویل کالا از شرکت حمل و نقل دریایی بارنامه ای را بر اساس ترم فروش و به نشان آنکه کالا ارسال شده است دریافت می کند. این بارنامه شامل سه نسخه و شامل مواردی همچون وزن ناخالص، تعرفه، شرح کالا، تعداد پالت و شناسه ملی خریدار است. وزن ناخالص در اسناد بانکی بسیار حائز اهمیت است و تا پنج درصد در سامانه بازرگانی قابل پذیرش می باشد؛ در صورت مقدار بیشتر از پنج درصد باید ثبت سفارش اصلاح گردد و روند دیگری برای به ثبت رساندن آن در پیش گرفته شود.

بررسی اسناد حمل

یک سند در اختیار طرف فروشنده است که در رابطه با انبار و حمل می باشد و دیگری در اختیار خریدار قرار دارد و تحت عنوان فاکتور خرید از آن یاد می شود؛ این دو مدرک باید تطابق کاملی با یکدیگر داشته باشند تا امور مربوط به ترخیص از گمرک بدون مشکل پیش رود و اجازه های لازم صادر گردد. در صورتی که خریدار عدم انطباق و یا هر گونه اشتباه و نقصی را در اسناد مشاهده کرد باید به شرکت حمل کننده و عیضا به فروشنده مراتب را اعلام نماید. این امر در همان مرحله نخست موجب اصلاح حمل تجهیزات شده و باعث می شود که اصلاح و  ارسال کالا به بندر مربوطه با کمترین زمان و مناسب ترین هزینه انجام گیرد.

تحویل کالا به گمرک مورد نظر

وقتی کالا توسط شرکت حمل کننده دریایی و یا هوایی به بندر یا محل مورد نظر رسید، قبض انبار به ارسال کننده تحویل می شود؛ رسید انبار تا زمانی که خریدار کالا با شرکت مربوطه تسویه کند، در اختیار شرکت حمل کننده است. این مسئله به فروشندگان اجازه می دهد تا بطور کاملا قانونی، مانع دسترسی مشتری به کالایش پیش از تسویه شود. گاها ممکن است امور تسویه به طور کامل انجام نپذیرد اما فروشنده محصولات را به خریدار تحویل دهد. این موضوعات تماما مطابق با قراردادهای امضا شده بین طرفین است و گمرکات دخالتی در آن انجام نمی دهد.

شرکت حمل کننده بلافاصله پس از دریافت قبض انبار، رسیدن کالا به محل تعیین شده را از طریق تماس تلفنی و یا سامانه پیامکی به خریدار یا همان وارد کننده اطلاع می دهد. خریدار و گیرنده کالا نیز پس از تسویه با شرکت حمل کننده بارنامه را تحویل داده و نسبت به در اختیار گرفتن مرسوله خود اقدام می نماید.

ترخیص کالا

ترخیص کالا

زمان آن رسیده که خریدار کالای خود را از گمرک ترخیص نماید. ترخیص کالا موقعی صورت می گیرد که تمام تسویه های لازم با شرکت حمل و نقل انجام گرفته و قبض انبار و سایر اسناد مورد نظر از انبار گمرکات تحویل گرفته شده باشد. علاوه بر آن خریدار باید مجوزها و مراحل اداری دیگری را نیز برای ترخیص کالای گمرکی پشت سر بگذارد.

  1. صدور مجوز بارگیری
  2. تعیین منشاء ارز (کد رهگیری بانک)، باید شفاف سازی شود که ارز اختصاص یافته به این تجارت به چه مقدار بوده و از طریق چه منبعی تامین شده است
  3. تکمیل مجوزهایی که از طریق سیستم و کارشناس معین شده اند
  4. مجوزهای استاندارد، بهداشت، تجهیزات پزشکی و…، این موضوع اغلب برای محصولات دارویی، غذایی، آرایشی و بهداشتی صدق می کند
  5. سیستم در مورد وضعیت بدهی های خریدار نیز بررسی های لازم را انجام می دهد و در صورت عدم وجود هرگونه مشکل، اجازه خروج مرسوله از گمرکات را صادر می نماید

انبارداری

مسئول نگهداری کالا در انبار مبلغ انبارداری را محاسبه می کند، (این مبلغ در گمرکات مختلف با توجه به نوع انبار عمومی، اداره بندر و دیگر عوامل و مسائل متفاوت می باشد.) مبلغ انبارداری نیز شامل تمام هزینه های تخلیه، بارگیری، بیمه، مدت زمان رسوب کالا در انبار و… است، که بر اساس حجم، نوع و ارزش کالا محاسبه می شوند. دریافت و بارگیری کالا از انبار، تایید شناسه در سیستم انبارداری و قابل اجرا در گمرکات، تنظیم اظهارنامه گمرکی بر اساس اسناد و مدارک دریافتی که شامل ورود اطلاعات (در پنجره واحد تجارت فرامرزی EPL و در یافت کوتاژ) و تعیین مسیر توسط سیستم از جمله مراحلی که باید در ادامه فرایند ترخیص کالا از انبار صورت بگیرند عبارت هستند از:

  • تایید شناسه قابل اجرا در سیستم انبارداری گمرک
  • تنظیم اظهارنامه گمرکی بر اساس اسناد و مدارک دریافتی (شامل: ورود اطلاعات در پنجره تجارت فرامرزی EPL و دریافت کوتاژ)
  • تعیین مسیر طی شده برای ترخیص کالا توسط سیستم

با توجه به ریسک ورود کالا و بر اساس تعرفه اظهاری، ارزش، وزن، تعداد، تولیدی و یا تجاری بودن کارت بازرگانی سه مسیر برای ترخیص کالا وجود دارد.

در ادامه ممکن است سه مسیر پیش روی ترخیص کننده قرار گیرد.

  • مسیر سبز: صندوق
  • مسیر زرد: کارشناسی مجدد کالا
  • مسیر قرمز: ارزیابی کلی

وقتی کالایی در مسیر قرمز قرار می گیرد، تمام اقداماتی چون بررسی ورودیت کالا با اسناد اظهاری و تعرفه، گزارش کلیه مشخصات کالا اعم از نوع، تعداد، بسته بندی، ظاهر کالا، مارک، مدل، به همراه شماره سریال و… مجدد انجام می شوند. در صورت مغایرت موارد نامبرده با اسناد، مراتب گزارش و به کارشناس ارسال می گردد. در صورت نیاز از کالا نمونه برداری شده و به آزمایشگاه ارجاع داده می شود.

واردات و ترخیص پارچه از گمرک

۷ بازديد

واردات و ترخیص پارچه از گمرک

 
واردات و ترخیص پارچه از گمرک

افزایش تقاضا و کمبود عرضه، نبود امکانات و کارخانجات کافی برای تولید، قیمت بالای مواد اولیه و… اصلی ترین دلایلی هستند که باعث افزایش واردات پارچه شده اند. واردات و ترخیص پارچه از گمرک فرایند زمانبری دارد، زیرا حجم پارچه های وارد شده با گمرکات بالاست، به خاطر همین لازم است امور مربوطه را به درستی و با مشاوره های کارشناسان انجام دهید تا با تخلف های ناخواسته، شامل پرداخت جریمه و امتیازات منفی تجاری نگردید.

واردات و ترخیص پارچه از گمرک

فردی که برای ترخیص پارچه از گمرک اقدام می کند باید دارای تابعیت ایران باشد و از قوانین و مقررات وضع شده پیروی نماید؛ پیش از رسیدن مرسوله به گمرکات، لازم است فرد نمونه ای از پارچه را به گمرک ارسال نماید تا بر اساس آن تعرفه های گمرکی مشخص شوند. مسئولان و کارشناسان گمرکی پس از انجام بررسی های لازم و بردن پارچه به آزمایشگاه، هزینه های ترخیص را اعلام و در پرونده تجاری فرد درج می نمایند. در صورت رخ دادن تخلف در جریان واردات پارچه و مشاهده هرگونه مغایرت تجاری با قوانین گمرکی، ۱۰ تا ۱۰۰ درصد جریمه مالی نیز بر روی هزینه ها اعمال می شوند. صورت های گوناگون تخلف و فراوانی قوانین تجاری به گونه ای است که توصیه می شود برای پیشگیری از رخ دادن تخلف، حتما امور خود را تحت پیگیری و راهنمایی های کارشناسان تجاری انجام ذهید. در سانیار ترخیص تمامی این خدمات به تجار ارائه می شوند.

واردات و ترخیص پارچه

معیارهای مختلفی برای تعیین ارزش پارچه و هزینه های گمرکاتی آن در نظر گرفته می شوند که برخی از مهمترین و تعیین کننده ترین آنها در ادامه آورده شده اند:

  • گرماژ پارچه
  • جنس پارچه
  • عرض پارچه
  • نوع دوخت

لازم به ذکر است که به طور معمول اغلب پارچه ها به میزان ۳۲ درصد ارزش خود مشمول حقوق یا همان تعرفه های گمرکی می شوند. ۹ درصد ارزش افزوده نیز معیاری ثابت است که بر روی پارچه نیز اعمال می شود.

به منظور تأمین پارچه مورد نیاز کشور، کالاهایی با درجه های کیفی مختلف از کشورهای آسیایی و اروپایی مانند ترکیه، پاکستان، آلمان، ایتالیا، چین، تایوان و… به ایران  وارد می شوند. مسیرهای حمل و نقلی این کالاها و هزینه جابجایی به گونه ای است که اغلب توسط مسیرهای دریایی و بنادر دادوستد می شوند، به همین واسطه پس از رسیدن به مقصد، در گمرکات دریایی ایران نگهداری می شوند تا امور لازم برای ترخیص آنها انجام گردد.

واردات پارچه

یکی از اصلی ترین و محبوب ترین مبدا های ورود پارچه به ایران، دبی در امارات متحده عربی است که دسترسی بسیار خوبی به انواع پارچه های مرغوب دارد؛ نزدیکی دبی به ایران باعث شده ست حجم خرید و واردات از آن هرروز بیشتر شود، زیرا این نزدیکی هزینه های حمل کمتری را به دنبال دارد و برای بازرگانان و فعالان صنایع وابسته به پارچه بسیار سودمند است.

همانطور که پیش از این نیز گفته شد، هزینه های گمرکی واردات پارچه، وابستگی زیادی به نوع پارچه و قیمت آن دارد، به همین خاطر تجار باید در فعالیت های خود به این موضوع توجه داشته باشند و به نسبت توانایی و سرمایه های خود دست به تجارت بزنند. اگر در این رابطه نیاز به مشاوره و خدمات تجاری دارید، سانیار ترخیص بهترین گزینه برای راهنمایی شماست.

با در نظر گرفتن شرایط فعالیت کارخانجات نساجی و تولید پارچه در ایران، روزانه به حجم پارچه های وارداتی اضافه می شود، از این رو ترخیص این حجم از محصولات به تخصص و امور ویژه ای نیاز پیدا می کند. ترخیص کالا از گمرک دارای مراحل خاص و نسبتا پیچیده ای است که هر فردی نمی تواند آنها را به درستی پیش ببرد، به همین واسطه توصیه می شود حتما برای امور خود، راهکارهای مناسبی را در نظر بگیرید.

ترخیص پارچه از گمرک

در صورتی که بازرگانان و سرمایه گذاران بتوانند محصولات مورد نیاز جامعه را از طریق کشورهای همسایه و نزدیک تامین کنند، سود خوبی را به دست می آورند، زیرا علاوه بر کاهش هزینه های حمل و نقل و تبادلات، مسیر ساده تری را برای ایجاد ارتباط تجاری و همینطور هزینه های کمتری را برای امور گمرکی خود پیش روی دارند.

پارچه محصولی بسیار ضروری برای جوامع و سودبخش برای تجار است، اما در انجام تبادلات آن باید نکاتی را نیز در نظر داشت. پارچه آسیب پذیر است، به همین واسطه باید بیمه حمل و نقل مناسبی برای آن در نظر گرفته شود و در بیمه نامه انواع آسیب ها و مخاطرات شامل شده ذکر شود.

گمرکات مجاز ترخیص پارچه

جهت ترخیص پارچه نمی توانیم آن را از همه گمرکات کشور ترخیص کنیم. در زیر نام برخی از گمرکات مجاز را آورده ایم:

  • ترخیص پارچه از گمرک تهران
  • ترخیص پارچه از گمرک فرودگاه پیام
  • ترخیص پارچه از گمرک بوشهر
  • ترخیص پارچه از گمرک کیش
  • ترخیص پارچه از گمرک بندر لنگه
  • ترخیص پارچه از گمرک شهیدرجایی و شهید باهنر

انواع بیمه باربری و مزایای هرکدام

۶ بازديد

انواع بیمه باربری و مزایای هرکدام

 
بیمه باربری

در تجارت بین الملل، علاوه بر منابع مالی، صورت های بازرگانی، اعتبار و… تحویل سالم و کامل مرسوله ها نیز بسیار مهم هستند، بطوری که بسیاری از بازرگانان دارای دغدغه ایمنی و سلامت بارهای خود هستند. انواع بیمه باربری و حمل و نقل کالا این مشکل را رفع می کند، بدین ترتیب در صورت بروز حوادث و خطاهای احتمالی نیز، ضرر و زیان های به وجود آمده، توسط شرکت های بیمه باربری و حمل و نقل جبران می شوند.

منظور از بیمه باربری چیست؟

جابجایی محصولات از مبدأ به مقصد با هر روش و وسایل حمل و نقلی، دارای برخی خطرات است که می تواند به ایجاد آسیب و یا از دست دادن مرسوله منجر شود؛ طبیعی است که با آسیب و از دست رفتن کالاها، بازرگانان ضرر و زیان بسیاری را تجربه می کنند و سرمایه شان را از دست می دهند، پس لازم است برای پیشگیری از این مشکل چاره ای بیاندیشند و از سازوکارهای موجود نهایت استفاده را داشته باشند.

با بهره مندی از بیمه باربری در زمان وقوع خسارت شرکت بیمه کننده طبق تعهدات صورت گرفته و مفاد ذکر شده در قرارداد، خسارات مالی را جبران می نماید و به ازای آن هزینه مرسوله را به بازرگان پرداخت می کند. بیمه باربری و حمل و نقل می تواند مدت دار باشد و یا صرفا برای یک انتقال به ثبت برسد، اما باید توجه داشت که انتخاب شرکت بیمه کننده و موارد آورده شده متن قرارداد بسیار مهم است و نیاز به بررسی کارشناسی شده دارد.

بیمه باربری با توجه به نوع کالا، سرمایه، نوع خرید، نوع وسیله حمل، مبدا و مقصد، پوشش مورد درخواست و دیگر عوامل تجاری نرخ های متفاوتی دارد. بازرگانان در قبال این موضوع باید نرخ تعیین شده توسط شرکت بیمه کننده را بپرازند؛ این مبلغ در صورت عدم بروز حادثه و آسیب در جریان جابجایی نیز به بیمه گذار تعلق دارد. در واقع بیمه گر در قبال گرفتن حق بیمه متناسب با پوشش‌ ها متعهد می شود در طی مسیر حمل، طبق قوانین و مقررات تجارت بین الملل و حوادثی که در بیمه نامه قید شده است را جبران و در صدد پرداخت هزینه ها برآید.

بهره مندی از بیمه نامه معتبر در تجارت بین الملل بسیار حیاتی است، زیرا یکی از لازمه های ترخیص کالا از گمرک نیز محسوب می شود و باید اسناد مرتبط با آن در پرونده های تجاری وجود داشته باشند.

بیمه باربری چیست

انواع بیمه باربری تجاری

بیمه باربری دارای دسته بندی های مختلفی است که از شرایطی همچون نوع بار، نحوه جابجایی و مبدا و مقصد تاثیر می پذیرند. باربری و جابجا کردن محصولات می تواند به صورت زمینی، دریایی، هوایی یا ترکیبی از موارد گفته شده باشد، به همین خاطر باید وسیله حمل مشخص و در بیمه نامه درج شود. در ادامه برخی از اصلی ترین انواع بیمه باربری معرفی و تشریح شده اند.

بیمه باربری وارداتی

همانطور که از نام این نوع بیمه پیداست، برای کالاهایی استفاده می شود که از فروشندگان یا تولیدکنندگان خارجی تهیه شده اند و از خارج مرزها به کشور وارد می شوند.

بیمه باربری صادراتی

کالاهای صادراتی که از داخل کشور برای مشتریان در بازارهای بین المللی ارسال می شوند نیز باید از بیمه برخوردار باشند؛ در این شرایط از بیمه مخصوص صادرات استفاده می شود. تفاوت بیمه صادراتی و وارداتی در تعهدات و نرخ های آنها است.

بیمه باربری داخلی

بسیار مشخص است که منظور از این نوع بیمه، جابجایی محصولات به هر روشی در داخل مرکزهای کشور است. با توجه به حجم بالای تبادلات تجاری در کشور، بیمه باربری داخلی متقاضیان بسیار بیشتری دارد.

بیمه باربری ترانزیت

در مواردی نیز کالاها مبدا و مقصدی غیر از ایران دارند و فقط در مسیر خود از داخل کشور عبور می کنند؛ برای این دسته از محصولات باید از بیمه ترانزیت استفاده شود که تمامی شرایط ایمنی را برای مرسوله ایجاد می کند.

بیمه چه تعهداتی دارد؟

همه چیز بستگی به صورت بیمه نامه و موارد ذکر شده در آن دارد؛ شرکت های بیمه گذار تفاوت های زیادی برای مشتریان خود قائل هستند و بیمه نامه های گوناگونی را برای آنها تدوین می کنند، به همین خاطر حالت جامع و دائمی وجود ندارد، اما مواردی هستند که در اغلب بیمه نامه ها مشترک می باشند.

برای اطلاع از شرکت های بیمه گذار معتبر، ویژگی آنها، تعهدات و نرخ های مالی، با کارشناسان سانیار ترخیص در ارتباط باشید.

انواع بیمه باربری

خطرات اصلی در حمل و نقل نظیر آتش سوزی و حادثه وسیله نقلیه شامل تصادف، تصادم، واژگونی و سقوط وسایل نقلیه همگی جزو تعهداتی هستند که در بیمه نامه ذکر می شوند. برخی مخاطرات دیگر نیز وجود دارند که عبارت هستند از:

  1. خسارت های ناشی از بارگیری
  2. بروز خسارت در حین تخلیه
  3. سرقت کل محموله به همراه و یا بدون وسیله نقلیه
  4. آب دیدگی
  5. سقوط کالا

در این وضعیت بازرگان باید حق بیمه بیشتری را بپردازد تا بیمه گذار در ارتباط با این موارد نیز متعهد به پرداخت خسارات و ضرر و زیان شود.

آشنایی با اصطلاحات باربری

بارنامه

در آن نام و مشخصات کالا، نام و آدرس فرستنده، گیرنده کالا، مشخصات، تعداد، وزن کالا و میزان کرایه حمل مشخص می شود. بارنامه ارزشی به مانند سند مالکیت مرسوله دارد و وجود نمونه های معتبر آن در هر فعالیت تجاری ضروری است.

مانیفست

فهرست محصولات یک وسیله حمل (کشتی، هواپیما، قطار، یک کاروان کامیون) با عنوان مانیفست شناخته می شود  که بیشتر از یک بارنامه دارند. گاها وسایل حمل و نقل چندین مرسوله را بطور همزمان جابجا می کنند.

مزایای بیمه باربری
اینکوترمز

اتاق بازرگانی مجموعه ای از قوانین و مقررات را برای انجام فعالیت های تجاری وضع می کند که تحت عنوان اینکوترمز شناخته می شوند و در هر مرحله از تجارت باید در نظر گرفته شوند.

ترانسشیپمنت

نشان می دهد که آیا انتقال محموله از یک وسیله حمل به وسیله حمل دیگر مجاز است یا خیر.

عدم النفع

در بیمه باربری بیمه گذار می‌تواند ۱۰% ارزش کالا خود را به عنوان ارزش اضافی در نظر بگیرد. بدین ترتیب اگر خسارت صورت بگیرد تا درخواست دوباره کالا و رسیدن آن بدست بیمه گذار ضرر مالی بیمه گذار جبران گردد. این عدم النفع در بیمه باربری عنوان می‌ شود.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر با کارشناسان سپهر تجارت سانیار در ارتباط باشید.



سیستم ورود موقت کالا چیست؟

۵ بازديد

سیستم ورود موقت کالا چیست؟

 

 ورود موقت کالا

 

سیستم ورود موقت کالا با نام کارنه A.T.A نیز شناخته می شود؛ کارنه سیستمی است که نقل و انتقال کالاها بین مرز کشورهای مختلف را ساده می کند و باعث می شود محصولات وارد شده به یک کشور، بدون پرداخت هزینه های گمرکی و هزینه های جانبی دادوستد شوند و بصورت مجاز به بازار وارد گردند. تمامی کالاها تحت پوشش سند واحدی به نام A.T.A قرار می گیرند و توسط یک سیستم بین المللی مورد ضمانت و تایید قرار می گیرند.

سیستم کارنه A.T.A در پاسخ به نیازهای مختلف تجاری، اقتصادی و همکاری های انسانی ایجاد شده است و شرایطی را به وجود می آورد که افراد به ساده ترین روش بتوانند حرفه خود را دنبال کنند، به تبلیغ و تبادل بپردازند و در نمایشگاه ها و مسابقات بین المللی محصولات خود را به معرض نمایش بگذارند. برای اینکه تجار بتوانند از این دست فرصت ها استفاده کنند و پیشرفت خوبی داشته باشند، باید بتوانند کالاهایشان را به شکل ایمن، قانونی و سریع به مقاصد مدنظرشان برسانند، به همین خاطر است که سیستم ورود موقت کالا برای آنها در نظر گرفته شده است.

A.T.A (Temporery Admission) چیست؟

در سال ۱۹۶۱ شوراى همکاری های گمرکی (CCCN)  سندى را به کشورهاى تحت عضویت خود ابلاغ نمود که در حال حاضر با عنوان کارنه شناخته می شود. هدف از کارنه ایجاد تسهیلات مفید و تسهیل روند ورود موقت کالاها به کشورهای میزبان آن هم بدون پرداخت هزینه های گمرکی و گرو گذاری وثیقه بود. پس از این مسئله، دیگر کنوانسیون های تجاری بین المللی از این روش برای اعطای تسهیلات استفاده کردند و کارنه قوت بیشتری گرفت.

کارنه A.T.A

طبق مقررات کارنه در ایران، اتاق بازرگانی به عنوان ضمانت کننده عمل می کند و متعد می شود اگر در دادوستدهای زیرمجموعه کارنه تخلفی صورت پذیرد، پرداخت وجوه را عهده دار خواهد بود. این موضوع هم کالاهای ارسال شده به کشورهای دور و نزدیک جهان و هم کالاهای وارد شده به ایران را شامل می شود. بر این اساس اگر در روند اجرای سیستم ورود موقت کالا، تخلف و سواستفاده ای رخ دهد، اتاق بازرگانی و صنایع و معادن باید مسئولیت را برعهده گیرد.

چه کشورهایی از سیستم ورود موقت کالا استفاده می کنند؟

کشورهای مختلفی از سراسر دنیا تحت عضویت کارنه هستند و محدودیتی بر اساس قاره و یا منطقه وجود ندارد. کشورهایی همچون ایران، پاکستان، لبنان، ترکیه، انگلستان، نروژ، فنلاند، فرانسه، پرتغال، هلند، سوئیس، سوئد، اتریش، استرالیا، بلژیک، دانمارک، اسپانیا، ایتالیا، آلمان برخی از اعضای این سیستم هستند که تبادلات مجاز تجاری و اقتصادی دارند و بدون پرداخت ضمانت و هزینه های گمرکی بصورت موقت کالاهایی را بین یکدیگر جابجا می کنند.

در نظر داشته باشید که بسیاری از مواقع کالاها با استفاده از سیستم حمل و نقل جاده ای و یا ریلی بین کشورها جابجا می شوند، پس طبیعی است که در مسیر خود از کشورهای زیادی عبور می کنند. آیا باید هزینه های گمرکی آن کشور را بپردازند و تضمین دهند؟ ورود موقت کالا یا کارنه یکی از راه هایی است که این روند را تسهیل می کند و مانع از تاثیرات سوء قوانین بر روی تجارت می شود. البته باید بدانید که کارنه تنها راه حل این مسئله نیست و روش های بسیار دیگری نیز وجود دارند.

دفترچه A.T.A

مدت اعتبار دفترچه A.T.A

افرادی که قصد استفاده از کارنه را دارند می بایست نسبت به دریافت دفترچه های این سیستم اقدام نمایند؛ دفترچه اعتبار کارنه دارای دسته بندی است و بر اساس نوع محصول و مدت زمان تجارت تعیین می شود. این دفترچه حداکثری مهلت و اعتباری یکساله دارد و قابل تمدید نیست. پس کالایی که به شکل ورود موقت می آید حداکثر تا یک سال بعد از آن تاریخ می بایست به کشور مبدا خود بازگردانده شوند؛ اگر پس از گذشت یکسال باز هم محصولات در کشور میزبان باشند، شامل هزینه های گمرکی می شوند و دیگر تحت تاثیر و حمایت سیستم کارنه نیستند.

کلیه بازرگانانی که قصد شرکت در نمایشگاه و همایش های بین المللی را دارند می توانند از این نوع تسهیلات بهره مند شوند و با معافیت از پرداخت ضمانت و هزینه های گمرکی به فعالیت تجاری بپردازند.

هدف از تسهیلات ورود موقت کالا چیست؟

  • آسان شدن حضور بخش خصوصی در نمایشگاه ها و بازاریابی بین المللی
  • افزایش همکاری های بخش خصوصی و دولتی در راستای تجارت بین الملل
  • رونق بازار کسب و کار
  • افزایش رقابت تجاری در بازار بین المللی
  • کمک به رشد اقتصادی و شناسایی کالاهای ایرانی در بازارهای جهانی
  • حضور در میادین ملی و بین المللی
  • اطلاع رسانی به مشتریان و جذب بیشتر آنها
  • آموزش و تحقیقات
  • اعتبار بخشی به فعالیت های تجاری

سیستم ورود موقت کالا به کشور

وظایف کارنه A.T.A

  • تامین سلسله تضمینات
  • صدور کارنه A.T.A
  • بررسی اخطاریه و مطالبات گمرک از کارنه های صادره ایرانی و خارجی در پی نظارت و بررسی
  • نظارت دقیق و قانون مدارانه بر نحوه عملکرد شرکت ها
  • مشخص کردن ویژگی های اشخاص و شرکت ها برای استفاده از کارنه
  • تایید و یا رد صلاحیت درخواست های دریافت تسهیلات
  • ارائه آموزش های حرفه ای و کاربردی
  • همکاری با ICC در فرانسه جهت اجرای هرچه بهتر رویه A.T.A
  • پیگیری کلیه بخشنامه های صادره توسط ICC
  • رعایت دستورالعمل های صادره از کشورهای عضو A.T.A

درخواست متقاضی جهت عضویت

  • شخص یا شرکت تجاری باید ویژگی های لازم و مدارک مورد نیاز را در اختیار داشته باشند؛ این موضوع به دقت مورد بحث و بررسی قرار می گیرد و سوابق نیز ارزیابی می شوند.
  • تکمیل فرم عضویت و ارائه مدارک لازم
  • امضای سند اظهاریه قرارداد
  • حین درخواست برای تسهیلات کارنه از متقاضی تضمین گرفته می شود؛ علت این مسئله عدم انصراف و پایبندی به تعهدات است. تضمینات حداقل ۲۴ ماه و حداکثر ۳۳ ماه قابل استرداد به دارنده می باشد
  • افراد یا شرکت ها به دفتر گمرکات معرفی می شوند تا از این طریق هماهنگی های لازم با گمرک های خارجی صورت پذیرد.

سانیار ترخیص به منظور سهولت و سرعت بخشیدن به فعالیت های تجاری، بعنوان شرکت کارگزار، امور مربوط به اخذ تسهیلات ورود موقت کالا را انجام می دهد؛ برای اطلاع از شرایط و دریافت مشاوره با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

سیستم ورود کالا کارنه

نحوه درخواست تسهیلات

  1. تکمیل فرم درخواست
  2. اعلام کشورهای بازدید شونده
  3. اعلام کالا، ارزش، وزن و کد HS جهت محاسبه و درخواست صدور کارنه  A.T.A
  4. پرداخت وجه مربوط به کارنه A.T.A
  5. پرداخت حق بیمه بر اساس ارزش و میزان حقوق و عوارض گمرکی
  6. صدور کارنه

آشنایی با وله های ورود موقت کالا

دو وله سبز دفترچه A.T.A به زبان فرانسوی یا انگلیسی چاپ می شوند. یکی در ابتدا و دیگری در انتهای کارنه قرار می گیرند و به عنوان جلد دفترچه اوراق را در بر می گیرند. وله زرد رنگ در پی صادرات، وله سبز برای واردات و وله های آبی برای ترانزیت صادر می شوند.